Recept - Sockerpasta

Publicerad

Här kommer receptet som jag använder mig av när jag nu gör sockerpasta.
Har innan bara gjort MMF (marshmallow fondant) men jag måste säga att jag gillar SP:n mer.
Jag både täcker och gör dekorationer av denna pasta.
 
Detta behövs:
 
Recept:
1 msk gelatinpulver
60g kallt vatten

175g vit sirap
1 msk glycerol*

2 msk neutral olja
smaksättning eller färg

800-900g florsocker

Gör så här:
 
1: Blanda 1 msk gelantinpulver tillsammans med 60g kallt vatten och låt det stå tills dess att det stelnat.
2: Värm upp blandningen försiktigt antingen direkt på plattan eller genom att göra vattenbad.
3: Tillsätt 175g vit sirap och 1 msk glycerol. Rör om riktigt.
4: Blanda i 2 msk neutral olja och ta bort blandningen från värmen.
5: Tillsätt eventuell smaksättning (jag använder vaniljextrakt) och/eller valfri färg. (Jag färgar alltid efteråt. Inte säkert man vill ha ca. 1 kilo rosa sockerpasta)
6: Låt blandningen svalna, till fingervamt eller svalare.
7: Dags att börja röra ner allt florsocker. Går lättast att använda assistent med degkrokar.
8: Tillsätt florsockret lite i taget och sluta när den är ganska kladdig. Jag brukar blanda i ca. 800g och spara resten till man ska baka ut sockerpastan.
9: Plasta in och låt den vila minst ett dygn så den får ligga till sig lite.
10: När det är dags att använda SP:n är det bara att ta fram den och knåda den tills den är mjuk och lätt att jobba med. Om den skulle vara hård kan man värma den i några sekunder i micron.
 
Blandningen på vatten, gelantinpulver, glycerol, vit sirap, olja och vaniljextrakt
 
Lagom kladdig.
 
Plasta in.
 
Klart! Låt vila.
 
 
Rebecca

Superbra! Tack så mycket för receptet!

2016-03-12, 06:36:25

Kommentera gärna! ♥

Namn:
Kom ihåg mig?

Din Mail: (Visas ej)

Hemsida/Blogg:

Din kommentar: