Lila Bröllopstårta! ♥

Publicerad

Robert som för ett tag sedan jobbade på samma jobb som mig skulle ta och gifta sig nu i sommar!
Så jag fick frågan och förtroendet att göra deras brölloptårta.
De enda dom egentligen sa var att brudbuketten skulle gå i lila, sedan tog jag mig friheten att ge mig själv fria händer.
 
Det är en liten bröllopstårta beräknad till cirka 22 personer.
 
Så jag hoppas verkligen att eran dag blev precis som ni drömt om.
Jag har ju fått se några bilder från dagen och det var så fint!
 
 
Tårtan innehöll ljusa vaniljbottnar.
Jordgubbsmousse
Vit chokladmousse med lime
 
Grattis Robert & Maria!
 
 
 
Baksidan
 
 
Jag som aldrig gör sockerrosor!
 
 
 
 
 ♥
 

Hjortronmousse

Publicerad

Till tårtorna jag håller på att göra till begravningen i morgon ville jag fylla med hjortron.
Skogens guld - mylta.
 
Men jag hittade inget bra recept på mousse som innehöll gelatinblad.
Eftersom de ska fraktas en bit så vill man ju ha lite stadigare fyllningar så vågade inte på att göra en med bara grädde och hjortron.
 
Så jag testade att göra lite på eget vis utefter andra bär-mousse-recept och det här blev hur bra och hur gott som helst!
 
 
 
Recept Hjortronmousse med gelatin:
Räcker som fyllning till en tårta på 26cm.
 
300 g hjortron, ca
2.5 dl socker
1 tsk vanillinsocker
1 knivsudd vaniljpulver
6 st gelatinblad
4 dl grädde
 
 
Koka hjortron och socker tills bären blir mjuka.
 
 
 Tillsätt vanillinsocker samt vaniljpulver efter smak.
Man kan även låta en vaniljstång koka med.
Lägg under tiden gelatinbladen i blöt.
 
 
 Mixa ihop bären.
Jag valde att inte sila bort kärnorna, men det kan man göra.
Tillsätt gelatinbladen medan bären är varma och rör om tills bladen smält.
Låt stå i kylskåp och rör då och då.
 
 
 När hjortronen svalnat blanda ihop med uppvispad grädde och rör ihop.
 
 
 Fyll tårta!
 
 
Gott!
 
 
 
Min hund Moltas bland all mylta!
 

Tårta med jordgubbar & Twix

Publicerad

Och lakrits, hallon, nougat och grädde - men det rymdes inte i rubrikfältet!
 
Den här tårtan gjorde jag faktiskt i somras till min lillebror på hans födelsedag.
Jag hade en klar bild i huvudet hur den skulle se ut. Han älskar nämligen Twix White och jag ville göra en somrig tårta med smarriga jordgubbar tillsammans med den godbiten.
Jordgubbar och vit choklad tillsammans.... behöver nog inte säga mera.
 
Bara för därför var det inte en enda affär i stan som sålde Twix White just den dagen...
 
Lillebrors sms om att det absolut inte skulle göra något att tårtan fick smak av hallon och lakrits väckte nästa smakidé!
 
Jag visste inte hur väl jordgubbar och lakrits skulle gifta sig i smakerna. Men tro mig!
Detta är kanske den godaste tårta jag ätit!
 
 
Tårtan är fylld med ljusa bottnar.
Godisfluff 1 med smak av hallon
Godisfluff 2 med smak av lakrits
Färska skivade jordgubbar
Dekorerad med Twix, riven Dubbelnougat, grädde och jordgubbar!
 
 
 
 
 
 
 
 
Recept godisfluff:
80g hallon/lakritsgodisar
3dl grädde
 
Smält godiset på svag värme tillsammans med grädden.
Det får inte koka.
Låt sedan stå i kyl minst 6 timmar.
Täck ej över med plast då det bildas kondens!
Kondensvattnet kommer få fluffen att skära sig.
Vispa sedan upp som vanlig grädde.
Blir fluffen för "hård" kan man tillsätta mer grädde.