Recept Mazarinbotten!

Publicerad

Den här tårtan som jag gjorde till pappa innehåller en så god mazarinbotten!
Saftig, lite lagom söt och med den där goda smaken av bittermandel!
 
 
 
Mazarinbotten:
180g rumsvarmt smör
375 g mandelmassa
3 st ägg
3/4 dl mjöl
Jag hade även i ca 0.5 dl hackad mandel i smeten.
Samt någon extra droppe bittermandelarom, om man vill.


Smör till att bröa formen.
Och till den här tårtan använde jag hackad mandel och bröade med.
Formen är 24cm i diameter.

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 °C. Vispa smör och riven mandelmassa krämigt.
Jag använde mandelmassan jag gjort själv, recept här!
Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Vänd sist i vetemjölet för hand.
Smörj en kakform och bröa med mandelspån.
Fyll formen och grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 30 minuter.
Ta ut och låt kallna.
 
 
Den här botten kan man även göra en snabb Mazarinkaka av! Bara att ha på glasyren efter att botten fått svalna.
Man kan också ha den som tårtbottnar i tårta, men det har jag inte hunnit testa än.
 
 
 

Tårta till en Babyshower!

Publicerad

Den här tårtan gjorde jag i början på februari.
Eftersom man inte valt att ta reda på könet så skulle tårtan vara könsneutral med ljusa pastellfärger.
Med en elefant och ballonger då de köpt en tavla med just en elefant till den blivande mamman.
 
 
 
Tårtan är fylld med jordgubbsmousse och en vit chokladfluff.
Ljusa vaniljbottnar.
Täckt och dekorerad i hemmagjord sockerpasta.
 
 
 
 
 
 

Doptårta till Harry!

Publicerad

Den här tårtan till Harrys dop gjorde jag i början på februari - i år!

Och precis som alla mina andra tårtor är den gjord på bottnar med receptet tre lika.
Har tänkt så länge nu att jag ska lägga upp det då jag har ett recept och sätt som alltid funkar.
Tårtbottnarna blir hur bra som helst.
 
Bottnarna var i början av den här hobbyn det värsta jag gjorde med hela tårtbaket, för de blev aldrig som man ville. Men nu så.
Ska ta lite bilder bara så kommer det upp här på bloggen!
 
 
Tårtan innehåller ljusa vaniljbottnar
Hallonmousse och chokladfluff
Täckt och dekorerad i hemmagjord sockerpasta.
Beräknad till 40 personer!