Vit Chokladmousse med Creme Fraiche

Publicerad

Det finns nästan inget smarrigare än vit chokladmousse, gärna med lite lime tillsatt.
\n
Men det har en förmåga att bli sliskigt och väldigt sött som tårtfyllning om man dessutom har andra lite sötare fyllningar.
\n

Därför är jag så glad att ha hittat den perfekta vita chokladmoussen där man tillsätter lite Creme Fraiche!
\n
Den blir friskt fräsch, väldigt god och inte för söt.
\n
 
\n
Det här receptet blir utmärkt för en tårta på ca. 20cm.
\n
 
\n
Ingredienser:
\n
 
\n
150g vit choklad
\n
1 ägg
\n
1 dl Creme Fraiche
\n
1 tsk vanillinsocker
\n
2 dl grädde
\n
1.5 gelantinblad
\n
 
\n
Gör såhär:
\n
Smält den vita chokladen försiktigt i mikro eller över vattenbad.
\n
Lägg gelatinet i blöt.
\n
Vispa upp ägget lätt.
\n
Vispa sedan kraftigt ihop det uppvispade ägget med den smälta chokladen.
\n
Värm försiktigt upp hälften av creme fraichen i mikron.
\n
Smält det uppblötta gelatinet i den varma fraichen.
\n
Rör ihop med resterande del av creme fraichen.
\n
Vispa grädden fast.
\n
Blanda ihop allt.
\n
Låt stå i kylen för att stelna en stund innan man stryker på tårta, om man inte låter det stelna direkt i anslagsring.
\n
 
\n
\n
\n
 
\n
\n
\n
 
\n
\n
\n
\n
\n
\n
 
\n
 
\n
\n
\n
Fyll alla tårtor du har!
\n
\n
\n
\n
\n